09/07/16 07:08
(http://www.klassa.bg/)

АПИ ще ремонтира пътя през Лом

 Цялостният ремонт на участъка от пътят Лом е заложен в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ)за 2017 г., съобщиха от АПИ. Информацията идва ден след като разбитото трасе стана причина камион да излети от него и да се забие в къща. В съобщението се посочва, че участъкът с дължина около 2,5 км, който минава през града, е с настилка от павета, като има множество пропадания и слягания. Въпреки многократните изкърпвания с асфалт тя бързо се поврежда от недоброто отводняване и от натоварения трафик, посочват още от агенцията. Според информацията им на пътят трябва да се направи цялостен ремонт, но в момента това е невъзможно. Първата причина е, че са нужни сериозни инвестиции, с които средства АПИ не разполага към момента, но освен това участъкът през града не може да бъде затворен заради обновяването на трасето от Видин до Димово, което се прави в момента.

Освен тежкотоварния трафик, който разрушава настилката, проблем създава и отводнителен канал, който се намира по дължината на целият участък. Съоръжението трябва да отвежда високи подпочвени и фекални води, но от години е запушен, което води до преовлажняване на основата на пътя и пропадане на настилката, информира АПИ. В началото на участъка има поставен знак за неравности с действие 3000 м, както и поставени знаци за ограничение на скоростта на 40 км, които често не се спазват, посочват още от агенцията.

През пролетта на 2016 г. по републиканската пътна мрежа в гр. Лом са направени машинни кръпки, което значително подобри състоянието на пътната настилка, се казва в информацията на пътната агенция. И се уточнява, че са запълнени и най-големите пропадания, но, за съжаление, стичащата се вода и тежкото движение доведоха до ново разрушаване на пътната настилка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване