09/07/16 07:22
(http://www.klassa.bg/)

Виктор Орбан: Европа е длъжна да се защити от миграционната криза

 Европа привлича потоци от мигранти, които могат да разрушат съществуващия в региона ред и затова трябва да се защитим. Това заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан по време на форум в полския град Криница - Здруй, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

За него причината за бежанската вълна не са толкова военните действия в Африка и Близкия изток. "Причината за миграцията е, че Европа е слаба, но богата - тя е обезпечила добър начин на живот, какъвто искат да получат и други", поясни Орбан.

Ако не можем да защитим това, което имаме, ще загубим всичко, за което сме работили в последните години, предупреди още унгарският премиер.

Той обаче призна, че трябва да бъде оказана помощ на нуждаещите се. "Ние сме страни с християнска култура и не можем да се държим като хора, които имат камъни вмести сърца", заяви Орбан.

По отношение на мигрантите чувствата са противоречиви - чувстваме се под заплаха, но и съчувстваме на тези хора, категоричен е той. Препоръката му обаче е да се помага на нуждаещите се там, където е проблемът, а не да се пренася проблемът в Европа.

По статията работи: Деляна Петкова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване