09/08/16 07:04
(http://www.klassa.bg/)

Дончев: Редно е да работим за по-добри отношения с Русия

 Чисто икономически и принципно политически е редно да работим за по- добри отношения с Русия. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев по време на парламентарния контрол, а поводът бе питане за санкциите към Русия. По думите му безпорно тези санкции носят икономически щети за страната, но дори и да се оплакваме от негативния им ефект, това е европейско решение. Според него този въпрос води и до вторично нагнетяване на отношенията между ЕС и Русия.
Дончев коментира още, че газовия хъб „Балкан” е възможен и без руски газ.  Това, което България трябва да гледа е не произхода на газа, а сигурността на доставките и неговата цена. По думите му има и неясноти относно Турски поток - дали е само за снабдяване на Турция с допълнителни количества газ или е и за експорт за други евространи. „Едно решение, което е разработено в съответствие с ЕК е най- устойчиво”, каза той по повод газовия хъб.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване