09/08/16 06:52
(http://www.klassa.bg/)

ЧЕЗ проверява кабелите към зимните курорти

 Профилактика на съоръженията, захранващи зимните ни курорти, започна ЧЕЗ, съобщиха от дружеството. „Предварително се установяват местата, където могат да възникнат проблеми, които своевременно да се отстранят”, обясни Цветомир Ралчев от компанията. Той добави, че в инвестиционния план на компанията влиза и подмяната на отделни електропроводи, захранващи туристическите центрове. По думите му, където има техническа възможност, по-голямата част от тях се захранват от две подстанции.

Ерепето за Западна България вчера представи проект за подмяната на кабел 110 киловолта в София. На 2 етапа ще бъдат подменени 2250 метра кабел и ще бъдат преустроени две подстанции. Инвестицията е за 2,3 млн. лева. След реализацията на проекта се очаква да се повиши сигурността на електрозахранването на 29 квартала в районите "Люлин", "Надежда", "Илинден", "Красна поляна", "Възраждане", "Сердика" и "Връбница". Подмяната на кабелите в столицата започна в средата на август и ще приключи в края на октомври. От компанията обясниха, че новият кабел не съдържа мед, което го прави "неатрактивен" за крадците. При повреда ремонтът му се прави много по-бързо.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване