09/09/16 19:12
(http://www.klassa.bg/)

Акциите на имотните компании се отделят в собствен сектор в състава на S&P 500

 Индустрията с недвижими имоти ще има свой собствен сектор в състава на американския широк индекс S&P 500, съобщава CNBC. Секторът ще бъде обособен след приключването на последната за тази седмица сесия на Wall Street, допълва медията.

Според специалистите на S&P Dow Jones имотната индустрия е станала достатъчно значима на фондовите пазари, за да бъде отделена от останалите финансови акции, в който сектор беше включена досега.

На практика това решение ще има огромно въздействие върху инвеститорите, тъй като те ще трябва да коригират и портфейлите си, за да постигнат баланс на акциите.

В навечерието на този ход инвеститорите в имоти основно трупат пари в непубличните инвестиционни фондове. Същевременно обаче публичните компании от сектора също генерират сериозен интерес.

Постъпленията на борсово търгуваните фондове за инвестиции в имоти през тази година са рекордни в сравнение с постъпленията в борсово търгуваните фондове като цяло – малко над 1 млрд. долара само през август и 7,6 млрд. долара от началото на годината.

Най-голям дял от инвестициите е привлякъл Vanguard REIT Index Fund – почти 4,6 млрд. долара.

Инвеститорите в сектора определено са добре възнаградени. Повечето борсово търгувани фондове отчитат двуцифрена възвръщаемост в процентно изражение.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване