09/09/16 07:10
(http://www.klassa.bg/)

Въвежда се категоризация на автогарите в България

 Автогарите в България ще бъдат разделени на три категории. Според тях ще се изготви и методика за определяне на цените на предоставяните автогарови услуги, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).
 
Към момента цените се формират свободно, независимо от големината на автогарата и предлаганите в нея услуги, посочват от ведомството.
 
Категоризирането на автогарите е заложено в предложени от министерството нормативни промени. Те са подготвени след обсъждане с представители от бранша.
 
Целта е създаването на нова система, която да гарантира предоставянето на качествени автогарови услуги за гражданите и превозвачите, посочва се в съобщението.
 
Според ведомството новите изисквания няма да създадат допълнителни тежести за собствениците на автогари.
 
Предвидените критерии за определяне на една автогара в трета категория са почти идентични със съществуващите минимални задължителни изисквания, на които трябва да отговарят автогарите в страната, поясняват от министерството.
 
За първа и втора категории са въведени допълнителни критерии, свързани с удобствата и комфорта на пътниците в самата автогара, осигурената охрана, както и езиците, на които се предоставя информация по телефона и в интернет сайта на съответната гара.
 
Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване