09/09/16 06:54
(http://www.klassa.bg/)

Технологичният сектор натежа на борсите отвъд Океана

 Водещите индекси на Wall Street приключиха сесията с понижения, след като на представянето им натежа технологичният сектор, съобщава CNBC.

Инвеститорите обърнаха внимание и на решението на Европейката централна банка (ЕЦБ) да запази без промяна основния лихвен процент в еврозоната, както и програмата си за изкупуване на активи. Пазарите внимават за всеки знак, който може да подскаже какво решение ще вземе Федералният резерв за основната лихва в САЩ. 

Заседанието ще се проведе в края на септември. Вероятността Фед да повиши лихвата е 18%, изчислява CME Group. 

Dow Jones загуби 0,25% от стойността си и затвори на ниво от 18 479,77 пункта. На индекса на сините чипове натежа представянето на Apple. Акциите на компанията поевтиняха с почти 3% до 105,52 долара за брой само ден след представянето на новия iPhone.

Широкият S&P 500 финишира при 2 181,3 пункта, което представлява понижение в рамките на 0,22% спрямо сесията в сряда. Nasdaq прекъсна четиридневната позитивна серия. Индексът се понижи с 0,46% до 5 259,48 пункта.

Спад на резервите от петрол в САЩ пък стана причина за рязък скок в цената на петрола. Данните показват, че това е най-рязкото намаление от 17 години насам. Така американският лек суров петрол поскъпна с 4,7% до 47,62 долара за барел. Европейският Brent достигна до цена от 49,99 долара за барел, което представлява ръст от 4,2%, допълва Market Watch.

Щатският долар успя да преодолее загубите, регистрирани по-рано днес, и стойността му се повиши спрямо повечето световни валути. Спрямо еврото обаче губи 0,1% до 1,125 долара за едно евро. 

Цената на златото пада втора сесия поред. След пресконференцията на ЕЦБ благородният метал загуби 0,7% от цената си и търговията приключи при 1 340,30 долара за трой унция.

По статията работи: Деляна Петкова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване