09/09/16 07:29
(http://www.klassa.bg/)

Швеция е световен лидер по ръст на цените на жилищата, според МВФ

 Швеция е държавата в света с най-висок ръст на цените на жилищата през второто тримесечие, сочат данни на Международния валутен фонд (МВФ), цитирани от онлайн изданието TheMoveChannel.com.

На годишна база ръстът на цените на жилищата в Скандинавската страна достига 14%. На второ място е Нова Зеландия с 11%, където вече действат и ограничения за ипотечното кредитиране, които да обезкуражат инвеститорите в имоти и да доведе до обрат в цените.

Третата позиция е за Литва, а топ 10 се допълва от Унгария, Малта, Израел, Катар, Колумбия, Турция и Великобритания.

На дъното на класацията е Украйна с годишен спад на цените на имотите от над 25%. Втора е Русия със спад от 15%, следвана от Обединените арабски емирства (ОАЕ).

България попада в групата на държавите с умерен ръст на цените през второто тримесечие – до 5 на сто на годишна база. В тази група попадат още Испания, Чехия, Португалия, Мексико, Холандия, Индия, Германия и други страни.

Що се отнася до ръста на кредитирането, лидер в глобален мащаб е Мексико с над 15% на годишна база, следван от Естония, Филипините и Китай. Топ 10 се допълва от Словакия, Колумбия, Швеция, САЩ, Австралия и Норвегия.

Най-силен спад на жилищното кредитиране е отчетен в Украйна, следвана от Ирландия, Словения, Хонконг и Бразилия.

 

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване