09/10/16 11:13
(http://www.klassa.bg/)

Строителството отново надолу през юли

Строителната продукция продължава негативното си представяне и през юли, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Това е девети пореден месец на спад на индекса на строителната продукция като цяло, показва статистиката. За юли индексът на строителната продукция се понижава с 1,4%, а на годишна база - с 11,8%, сочат данните.

Сградното строителство също се понижава вече 9 поредни месеца, а на гражданското и инженерно строителство - 7 месеца, т.е. строителната продукция не е излизала на плюс през тази година. През юли спрямо юни продукцията на гражданското и инженерно строителство се понижава с 3,3%, а от сградното строителство - с 0,3%.

Спадът в отрасъла през юли се дължи най-вече на гражданското и инженерно строителство - инфраструктура, отколкото на сградното строителство, заради забавянето на реализацията на големите строителни обекти, които ще се финансират с от еврофондовете. На годишна база понижението достига съответно 14,2% и 9,4%.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване