09/12/16 06:05
(http://www.klassa.bg/)

Пускат „Владимир Вазов” за първия звънец

 

През ноември готови улиците „Козлодуй”, „Богатица” и „Обиколна”

За първия учебен ден ще приключи ремонтът на булевардите „Владимир Вазов” и „Ботевградско шосе”, които поемат трафика към столицата откъм магистрала „Хемус”. Има вероятност една от основните артерии на София да е готова до утре, но няма да пуснем трасето, ако имаме дори една забележка към изпълнението, обясниха от „Московска” 33. По време на работата общината

 

не е била доволна от изпълнението

 

на няколко шахти и бордюри, а майсторите са върнати да ги оправят за своя сметка. Освен това строителите сгафиха и с асфалтирането на дървета по тротоарите пред стадион „Герена”.

Ремонтираните участъци от двата булеварда са с обща дължина 6,5 км, а за следващата година ще остане

 

обновяването на стария мост „Чавдар”

 

По този начин ще бъде завършена реконструкцията на всички големи мостови съоръжения на територията на София.

В края на октомври трябва да е готова улица Козлодуй, а през ноември и улиците „Богатица” и „Обиколна”. В „Лозенец” общината е планирала и реконструкция за ул. "Кожух планина" и "Цветна градина" от ул. "Богатица" до ул. "Славовица".

За нова година пък строителите ще са готови с разширението на бул. "Черни връх". До края на септември трябва да бъде пуснато движението в първия участък от ул. "Филип Кутев" до ул. "Джон Атанасов". Транзитното движение до завършване на обекта в края на годината е през бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „България“. Като част от разширението е и изграждане на нова подземна инженерна инфраструктура. Така за ЧНГ той ще е четирилентов до Околовръстен път. За разширението с два километра Министерският съвет опусна 7 млн. лв. С тях ще се подмени канализацията и ще се изместят електрическата и газовата мрежа. Когато проектът бъде реализиран, цялото движение от бул. „Цариградско шосе” ще минава през кръговото кръстовище при Телевизионната кула и естакадата при Семинарията и по разширения бул. „Черни връх” ще се извежда на Южната дъга на Околовръстния път.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване