09/13/16 19:40
(http://www.klassa.bg/)

Деца и ИТ инженери заедно на празника „Отново на училище с Луксофт”

 Общо 20 деца от приемни семейства и стипендианти по дигитално рисуване от семейства в неравностойно положение получиха подаръци за новата учебна година от служители на Луксофт България - раници с ученически пособия, както и ваучери с абонамент за сайта ucha.se.

Тази година спортен дух в инициативата внесе Тити Папазов. Известният баскетболен треньор бе посланик на добрата двигателна култура и активните физически занимания през учебната година. Децата се вдъхновиха от примерите, разказани от колоритния треньор и заедно с ИТ инженерите усвоиха практики за раздвижване, които с лекота ще могат да упражняват и в клас. Надпреварата между смесени отбори, съставени от деца и от служители на Luxoft, допринесе за доброто настроение.

 „Радваме се, че превърнахме „Отново на училище с Луксофт” в традиционен празник и ще продължим да сме част от него и през следващите години. Стремим се да създаваме възможности за нашите служители да повлияят положително върху живота на общността. Като част от ИТ бранша се радваме на всяка възможност да споделим натрупаните знания, да допринесем за подобряване на образователната система и достъпа до нея, особено за най-уязвимите членове на общността” – сподели по време на събитието Илияна Геошева, Маркетинг мениджър на Луксофт за България и Централна Европа.

Инициативата се провежда за трета поредна година и е част от политиката на компанията за активно съдействие при подобряване на социалната среда в страните, където Луксофт развива дейност. Събитието бе реализирано съвместно с Асоциацията за приемна грижа и Фондация Be Creative. Подкрепата за местните общности, както и стимулиране на образованието, са сред  приоритетите на Луксофт в глобален мащаб.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване