09/13/16 06:51
(http://www.klassa.bg/)

Инвеститорът в логистичния парк East Ring започва нов етап от проекта през 2017 г.

 В началото на 2017 г. се очаква да стартира третата фаза на логистичния център East Ring край София. Това съобщи на пресконференция Майкъл Юлър, от East Balkan Properties (бившият инвестиционен фонд Equest), водещ инвеститор в инвестиционната компания Глориент Инвестмънт, която отбелязва 10 години присъствие на пазара.

В бъдеще компанията планира да изгради общо 10 сгради в логистичния комплекс, но все още не си е поставила краен срок за завършване на инвестицията си.

Третата фаза от проекта ще е на стойност 10 млн. евро – колкото са вложени в проекта досега (за земята, инфраструктурата и изграждането на първите две сгради). Тя отново ще е спекулативна, както и другите две фази - т.е. ще се строи без предварително намерен наемател. Поне с предишните две фази компанията нямаше затруднения за намирането на обитатели, като втората беше отдадена на 100% още преди да получи разрешение за ползване.

Същевременно компанията твърди, че има интерес и към други проекти за инвестиции в страната, но за момента няма конкретни планове за разширяване на присъствието си, обясни Юлър.

“Глориент” е създадена през 2006 г. от основателите на веригата "Техномаркет България" Николай Китов и Христо Кусев, като веригата за техника е неин основен наемател. Компанията притежава търговски имоти, които отдава под наем освен на “Техномаркет” и на фирми като веригата дрогерии Lilly, Billa, Metro, Denzel и други.

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване