09/13/16 06:54
(http://www.klassa.bg/)

Как Долен Манхатън премина през трансформация след 11 септември

 Долен Манхатън, където се намираха сринатите при терористичния атентат от 11 септември 2001 г. кули близнаци, премина през последното десетилетие през вцепенение, изцеление и възстановяване, предава CNBC.

Днес този процес изглежда се отплаща, допълва медията. 

Той обаче далеч не протича гладко и лесно. Данните на Алианса за Долен Манхатън сочат, че приходите на 90% от магазините в района спадат драстично в годината след атаките, а 47 на сто от търговците, ресторантите и другите доставчици на услуги в района обявяват мащабни съкращения.

Районът беше засегнат тежко и от финансовата криза от 2008 г. Преди атаките от 2001 г. търговският сектор в района можеше да се похвали с почти 237 хил. работни места. През 2009 г. броят им беше по-малко от 200 хил. Това доведе до колебания дали районът изобщо може да се възстанови от две бедствия в рамките на едно десетилетие.

До края на 2015 г. обаче картината е коренно различна. Повече от 232 хил. души са заети в частния сектор в сферата на търговията и услугите в Долен Манхатън. Броят на заетите в сектора продължава да расте.

 

 

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване