09/14/16 14:38
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ издигат за президент кмета на Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов е кандидатът на ГЕРБ за президент.  И преди да свърши цикъла на ретроградния Меркури - 2 октомври, както обяви премиерът и лидер на партията Бойко Борисов номинацията вече е известна, въпреки партийната тайнственост.

За издигането на бургаския кмет, съобщи  e-burgas. Информацията бе потвърдена и пред 24news.bg от високопоставен гербаджия. Преди дни и самият Димитър Николов се похвалил и потвърдил пред свои близки, че той е кандидата на ГЕРБ. Защо ли обаче никой не е изненадан от кандидатурата на Николов и ГЕРБ не учудват нито света, нито избирателя.  Че ще бъде издигнат за президент се заговори още преди 3 години, когато бе избран за зам.-председател на партията.

В партийната централа обаче продължава раздвояването между най-подходящата фигура  и най-заслужилата за допълване на президентския дует. Има вероятност вицепрезидентската номинация да не е на жена. Според социологически проучвания, с които трябва да се определи общата визия на тандема на ГЕРБ, вицето трябва да допълва президента като визия, като политически възгледи и най-вече като обществено одобрение. ГЕРБ вече си изпатиха, след като в последната година вицепрезидентът Маргарита Попова по доста въпроси демонстративно се разграничи от позицията на президента Росен Плевнелиев.

Димитър Николов реално е сред най-силните и най-заслужилите и най-доказалите те се играчи на ГЕРБ. До голяма степен той дължи досегашните си успехи и на 100-процентовото одобрение, подкрепа и активна работа в негова полза на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Бившият МВР министър застава на начело на предизборния щаб, защото "това той го може най-добре" и победата е гарантирана. Не се коментират средствата и начините!
Така всеки кандидат на ГЕРБ за каквото и да било, ако получи благословията и на Цветанов е "обречен" на успех.

Димитър Николов Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Като градоначалник той смени Йоан Костадинов. Николов има магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов и професионална диплома по мениджмънт от НБУ. Майка му Милка Николова е дългогодишен директор на СХЕУ „Св. св. Кирил и Методий“, Бургас.

В периода между 1998 и 2006 година Николов е изпълнителен директор на „Победа“ АД. През 2006 година за кратко е управител на КБС ООД, Бургас.

Бил е регионален координатор на ГЕРБ в Бургас, заместник-председател на Бургаската търговско-промишлена палата, председател на Консултативния бизнессъвет в Бургас, председател на Комисията по икономика и инвестиции в Общинския съвет на Бургас, регионален председател на КРИБ в Бургас. Член е на настоятелството на Бургаския свободен университет.

През 2007 година Димитър Николов е издигнат от партия ГЕРБ като кандидат за кмет на Община Бургас, подкрепен от десните сили в града. На местните избори през същата година успява да спечели на втория тур с 62,37% срещу Валери Симеонов, подкрепен от Коалиция Атака. На втория конгрес на ГЕРБ на 10 януари 2010 година Николов е избран за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ - най-висшия ръководен орган на партията.

На местните избори през 2011 г. Димитър Николов е преизбран за кмет на Община Бургас, като отново е подкрепен от десните партии в града. Той успява да спечели 70,86 % от гласовете на избирателите. На местните избори през 2015 г. е преизбран за трети път с резултат от 84% от подадените гласове. Женен е, има 3 деца - момиче и 2 момчета.

24news.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване