09/16/16 08:43
(http://www.klassa.bg/)

McDonald's продава заведенията си в Китай за $3 млрд.

Веригата Mcdonald's е получила окончателните оферти от три кандидат-купувача за обявените за продажба за своите заведения в Китай и Хонконг, съобщи Reuters. Американската компания иска за тях си 3 млрд. долара.

Среди претендентите да придобият веригата са американската инвестиционна компания Carlyle Group, щатският фонд TPG Capital и фирмата за управление на имоти Sanpower Group. За да засили позициите си по евентуална сделка Carlyle играе заедно с китайската държавна компания CITIC. TPG Capital работи с китайския ритейлър Wumart Stores, а Sanpower Group с друга местна фирма - Beijing Tourism Group.

Причината McDonald's да реши да продаде бизнеса си в най-голямата комунистическата държава са поредицата скандали, свързани с използването там на некачествени продукти. Преди време янките се обърнаха към банката Morgan Stanley да стане консултант за продажбата на 2800 ресторанта в Китай, Хонконг и Южна Корея.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване