09/16/16 08:49
(http://www.klassa.bg/)

Предлагаме на „Уолмарт“ да продава наши стоки

Възможностите за доставка на български стоки за търговските обекти на най-голямата търговска верига в света „Уолмарт“ обсъди министърът на икономиката Божидар Лукарски на среща с вицепрезидента по международните отношения на компанията Пол Дик в централата на компанията в Литър Рок, Арканзас.

На срещата бяха дискутирани потенциалните възможности за включване в бъдещите планове на компанията на партньорство с България, съобщиха от Министерството на икономиката. Основно внимание беше отделено на възможностите за доставка на български стоки за търговските магазини на веригата. Навлизането на български продукти и изделия в магазините на „Уолмарт“ би могло да доведе до значително увеличаване на износа ни за САЩ, отчитайки факта, че компанията има около 6500 търговски обекта на територията на САЩ.

Министър Лукарски запозна представителя на компанията и с условията, които страната ни предоставя за развитие на логистична дейност, както и предимствата при развитие на логистична база на компанията в България като врата към пазара на ЕС, страните от Близкия Изток и Африка. Представителят на компанията сподели, че до момента „Уолмарт“ няма конкретни договорености с държави от Югоизточна Европа и България е първата страна, която проявява интерес към съвместен бизнес. Вицепрезидентът на „Уолмарт“ обясни плановете на компанията за развитие на електронната търговия, което също би било от интерес за българските производители и доставчици.

„Уолмарт“ е най-голямата търговска верига в света. Годишните й приходи възлизат на 500 млрд. долара. Тя е най-големият работодател в световен мащаб с 2.3 млн. служители, от които 1.4 милиона в САЩ. Понастоящем „Уолмарт“ разполага с над 11 500 магазина в 28 страни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване