09/20/16 07:13
(http://www.klassa.bg/)

3000 се пописали за референдум в „Младост”

 Над 3000 човека са се подписали за свикването на местен референдум срещу застрояването на парковете и градинките в столичния район "Младост". От Инициатевен комитет „За Зелен Младост” посочват, че за свикването на допитване с гражданите е необходимо събирането на поне 15 000 подписа в срок от 3 месеца.

Въпросите са два:

1- Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволят ново застрояване на съществуващите зелени площи, междублокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

2 - Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район Младост на Столична община, област София-град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?

В средата на август досегашния кмет от ГЕРБ Цвета Авджиева подаде оставка. Оттеглянето й беше поискано от протестиращите и Изпълнителната комисия на ГЕРБ, заради липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. "Младост". Кметът на район "Младост" ще се избира на частични местни избори заедно с президентските на 6 ноември. В момента и.д. е досегашната зам.-кметица Деница Николова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване