09/20/16 07:06
(http://www.klassa.bg/)

De Beers прогнозира пик в предлагането на диаманти през 2107 г.

 Световното предлагане на диаманти ще достигне пиково равнище догодина и след това ще се стабилизира на него до 2019 г., прогнозира генералният директор на De Beers Брус Клийвър в интервю за South China Morning Post.

По думите му обаче ръстът на предлагане ще бъде малък. Най-големият производител на скъпоценни камъни в света през първото полугодие съкрати добивите си с 15% до 13,3 млн. карата. В същото време De Beers увеличи разходите за реклама. От компанията прогнозират още, че за 2106 г. ще произведат 26 - 28 млн карата, срещу 28,7 млн. карата през миналата година.

Голяма част от производството на елмази на De Beers сега става не с откриването на нови находища, а дълбочинната разработка на старите, уточнява шефът на най-голямата диамантена корпорация в света.

Клийвър се отнася с предпазлив оптимизъм към шансовете за ръст в търсенето на диаманти. По думите му, ръководената от него компания ще насочи усилията си към големите китайски градове, където увеличаващата се средна класа открива немалки възможности за продажби на скъпоценни камъни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване