09/20/16 07:11
(http://www.klassa.bg/)

Асфалт мести павето от „Дондуков”

 Асфалтът води на павето с почти двойна преднина в анкетата на Столична община за визията на емблематичния бул. „Княз Александър Дондуков”. Шосето ще се ремонтира през следващата година в участъка между Младежкия театър и ул. “Кракра”, а всеки може да даде гласа си наhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_VdrPXLHSlAP_nxvHsM4Y1wmCpneUIcjaPxjLfDE20pEwsg/viewform

Както „Монитор” съобщи се избира от три варианта. Първият предвижда паветата да останат навсякъде, като бъдат пренаредени, за да се отстранят всички хлътвания и пропадания по пътя. За това са гласували 37812 човека, което е 30,2%. При втория калдъръмът ще остане само около трамвайните релси и местата за паркиране, докато асфалт ще се излее по пътните платна. Този вариант е на последно място, като за него са дали гласа си 25871 човека. Вариант №3 пък предвижда изцяло да се извадят паветата и всичко да е с асфалт. Засега той води класацията с 61468 гласа, което е 49,1% от общият брой.

Независимо кой вариант изберат столичани ще се положат нови релси за едно от първите трамвайни трасета в столицата. В линиите ще бъдат монтирани специални шумозаглушители които ще намаляват нивото на децибелите от преминаващите мотриси. Около спирките ще се изградят и перони под формата на малки островчета, ще се пренаредят и плочките по тротоарите.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване