09/23/16 07:22
(http://www.klassa.bg/)

35 млрд. евро печелят авиокомпаниите през 2016 г.

 35 млрд. евро нетни печалби вероятно ще отчетат световните авиокомпании, съобщи директорът на Международната асоциация за въздушен транспорт (MABT – IATA) Александър дьо Жунияк, цитиран от АФП. През миналата година тя беше 31,4 млрд. евро през миналата година, уточни той и призова страните от Югоизточна Азия да инвестират в инфраструктура, за да отговарят на силното увеличение на трафика в този район на света.

Авиокомпаниите бяха облагодетелствани от силното поевтиняване на петрола, който е основата на най-големите им разходи, както и от пазар, който успява въпреки забавянето на световната икономика, допълни бившия шеф на френска авиолиния.

Статистическите данни на организацията сочат, че разходите за керосин на авиокомпаниите вероятно ще се свият до 127 млрд. долара тази година, което е понижение с 44 на сто спрямо 2014 г., когато цените на черното злато бяха достигнали най-високите си стойности и един барел се търгуваше за над 100 долара.

За първи път от 2014 година средствата за керосин ще бъдат под 20 на сто от оперативните разходи на авиокомпаниите, отбелязва МАВТ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване