09/23/16 08:09
(http://www.klassa.bg/)

Общинар затвори пътя на инвалиди и детски колички във Велинград

 Известното във Велинград заведение "Тухлата" пренебрегна брутално правото на инвалиди и майки с детски колички, алармираха възмутени граждани. Изградените естакади в центъра на града буквално бяха затворени и обсипани с маси. Заведението е сред най-оборотните и се намира в китна градинка , в центъра срещу фонтана, на пъпа на курортния град.

 

"Не може отникъде да се мине. Майките с бебетата са като на офроуд състезание. А инвалидите изобщо нямат избор", оплакаха се местни и гости на града.

Според тях заведението се държи от двама братя Венко и Кънчо Бозеви. Венко пък бил и общински съветник от БСП. Велинградчани къде с право, къде не заподозряха политическа завера в нарушението, което са направили двамата братя. "Общината се управлява от ГЕРБ. Контролиращите се правят, че не забелязват нарушението, а в замяна общинските съветници от БСП гласуват каквото иска ГЕРБ", коментират из града.

Само час, след като изданието ни алармира за нарушението, от общината се задействаха веднага. "Уведомихме служителите на инпектората и те отидоха на проверка. Действително масите са затворили естакадите за инвалиди и детски колички. До утре ще бъдат разчистени", обещаха от община Велинград.

 

Александра Георгиева, 24news.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване