09/28/16 05:49
(http://www.klassa.bg/)

Все повече британци избират България за лято 2017 г.

 Все повече британци предпочитат следващото лято да почиват в България, Куба, Америка, Белеарските острови в Испания и Канарските острови. Това пише британското издание Дейли Мейл, цитирайки Петер Фанкхаузер - главен изпълнителен директор на една от най-големите туристически агенции на Острова Thomas Cook Group. По думите му промяната в предпочитанията на клиентите е следствие от референдума Брекзит, падането на паунда и нарастващия страх от терористични атаки в някои европейски страни.

Според изложените от Фанкхаузер данни се забелязва спад от 4% на летните резервации в чужбина сред редовните клиенти и цялостен спад от 9% на туристическия пазар в Европа сравнение с минали години. Най-рязко е отдръпването от Турция, която до сега е била сред водещите дестинации за краските поданици на Елизабет II. Огромен отлив е отбелязан и от Белгия след терористичните атаки през март, а почиващите в Германия са с 5% по-малко. Франция също търпи последствия заради събитията на нейна територия. Аналогично броят на резервациите в рамките на Великобритания се е увеличил, но само с 1%, въпреки че цените са паднали с 5%.

Почивките през зимните месеци са белязани от същите проблеми за туристическите агенции. Забелязва се повишение на резервациите във Великобритания с 8% за сметка на тези за страни от другата страна на Ламанша.

Въпреки всичко Петер Фанкхаузер заявява, че е твърдо решен да стабилизира пазара и да увеличи печалбите си като предлага изгодни оферти за екскурзии до новите предпочитани курорти. Той разчита на максимата, че няма турист, който да устои на евтина почивка на топ-дестинация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване