09/28/16 08:23
(http://www.klassa.bg/)

Паника и евакуация в сградата на полицията в Шарлот!

Полицията в американския град Шарлът съобщи в Туитър, че в централата й се извършва евакуация, а сапьорски екип проверява подозрителен пакет, предаде Асошиейтед прес. Това става седмица след като чернокож мъж беше застрелян в града от полицай. След смъртта на 43-годишния афроамериканец Кийт Скот на 20 септември в града избухнаха протести, прераснали в насилие и сблъсъци с полицията, посочва ТАСС.В деня, когато бе застрелян, Скот бил в колата си и чакал сина си, който след училище трябвало да се качи на училищния автобус. Полицията твърди, че мъжът излязъл от колата с огнестрелно оръжие в ръка и не се подчинил, след като няколко пъти му било наредено да остане на място и да хвърли оръжието на земята. Вдовицата на убития твърди, че мъжът й, който имал черепно-мозъчна травма, държал в ръка книга и не възнамерявал да навреди никому.

Съдебни документи свидетелстват, че преди година срещу Скот била издадена ограничителна заповед, след като той заплашил да убие съпругата си и сина й, съобщи АП. Документите показват, че съпругата поискала ограничителна заповед на 5 октомври. Тя предупредила органите на реда, които попаднат на него, че той е въоръжен и носи 9-милиметров пистолет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване