09/29/16 05:48
(http://www.klassa.bg/)

Парламентът прие на второ четене законопроект за предоставяне на помощ за изплащане на задължения наНЕК за АЕЦ "Белене"

 Парламентът прие на второ четене Законопроект за предоставяне на помощ за изплащане на задължения на "Националната електрическа компания" ЕАД, внесен от Министерския съвет. В доклада на Комисията по бюджет и финанси се посочва, че целта на законопроекта е да се осигурят финансови средства на НЕК за заплащане на присъдените суми по арбитражно дело във връзка с проекта АЕЦ "Белене".
 
Помощта е възмездна, а Министерският съвет чрез бюджета на енергийното министерство, осигурява плащанията по реда на Закона за публичните финанси. НЕК не заплаща лихви за ползваната помощ и не предоставя обезпечения, записаха депутатите.
 
Условията за предоставяне и за възстановяване на помощта ще се определят от МС. Средствата се отпускат въз основа на Споразумение между министъра на енергетиката и НЕК , одобрено от правителството, наведнъж или на части на базата на Споразумение за окончателно уреждане на отношенията между страните по арбитражното дело.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване