10/04/16 19:14
(http://www.klassa.bg/)

Акредитираната с престижния международен стандарт JCI - Сити Клиник и клиники ЕО Дент с номинации от Медицинските Оскари

 Първото лечебно заведение у нас, получило престижната международна акредитация с най-високия стандарт за качество и безопасност в областта на здравеопазването от Joint Commission International (JCI) - Сити Клиник, е в номинациите за Медицинските Оскари.
Церемонията ще отличи постиженията на светилата в родната медицина на 12 октомври в хотел Рамада - София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. 
Болницата е създадена през 2012 г. и в момента е най-модерната у нас. Сити Клиник съчетава високотехнологично обoрудване и приложение на най-добрите лечебни практики в областта на медицината. Разполага с диагностична апаратура и лаборатории от последно поколение, чрез които се установяват в детайли състоянието и функциите на органите без вредно влияние върху организма.
Модерно оборудвани клиники и сектори в основните медицински области, които прилагат световни стандарти за изследвания и лечение.
Операционен блок и реанимация, които в максимална степен гарантират сигурността на болните по време на операции и интензивно лечение.
Лечебното заведение е партньор на Harvard Medical School и Arizona Hearth Institute, чиито доказани специалисти обменят опит и работят съвместно с лекарите от Сити Клиник.
Разположени в сграда на 5 етажа, лечебният комплекс разполага с най-съвременната диагностична апаратура в страната, болничен стационар с 84 легла, 5 операционни зали и две ангиографски лаборатории. Болницата и диагностичният център са оборудвани с първия в България магнитен резонанс с ултра високо поле – 3 Тесла. Медицинският екип на Сити Клиник включва водещи специалисти в почти всички медицински области. Приоритет в лечението  заемат щадящи пациента, минимално-инвазивни методи като сърдечни катетеризации, ендоскопски и ендоваскуларни процедури, интервенционални нервно-съдови процедури и периферни съдови интервенции.
Направления: Инавазивна кардиология, eлектрофизиология, кардиохирургия, съдова хирургия, вътрешни болести, неврология, анестезиология и интензивни грижи както и образна диагностика.
Персоналът на Сити Клиник владее чужди езици и предлага помощ на всички нива – организиране на пътуването и виза, лечение и следлечебно подпомагане, избор на хирурзи и лечебни процедури, осигуряване на подходящо настаняване.
Съвсем заслужена е номинацията и за докторите Венета и Валентин Павлови - собственици и управители на най–голямата верига дентални клиники в България - ЕО Дент. Неотдавна тя откри първата българо-немска импланологично - хирургична дентална клиника, предлагаща комплексна диагностика и лечение на най-съвременно равнище.
Лечение с лазер, имплантология, естетика, 3D диагностика, лечение под наркоза, детска дентална медицина. ЕО Дент разполага и със специализирана детска дентална клиника за лечение на деца и тийнейджъри и клиника за лечение на деца със специфични потребности (аутизъм, ДЦП и др.) Както и с мобилен кабинет, с който достига до трудно достъпни райони и лекува хора в неравностойно положение.
Високо квалифициран екип, модерно оборудване  и смели интериорни решения дават вашето спокойствие и сигурност по време на лечението и след него. Клиниката преобрази усмивката на Силвестър Сталоун и сбъдна много мечти в предаването на Наталия Симеонова „Предай нататък“. 
ЕО Дент е отличена с BEST CLINIC на годината, Международна диамантена награда за отличие в качеството, Златна значка и печат за европейски мениджмънт и много още награди.
 Светилото в родната кардиология  - доц. д-р Иво Петров, който има огромен опит в бифуркационното стентиране на коронарни артерии, ендоваскуларни процедури на артериите на мозъка, на коремна и гръдна аорта, на артериите на коремни органи и долни крайници и при тежки състояния на съдовете на сърцето, също е номиниран от Медицинските Оскари. 
Сред номинираните е и неврологът  проф. д-р Ивайло Търнев,  началник на Клиниката по нервни болести към УМБАЛ „Александровска”.
 Хирургът д-р Веселин Маринов, началник направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия „Токуда Болница София“ също се включи в надпреварата за престижните статуетки. Както и единственият български неврохирург, получил статут на лектор и демонстратор на най-авторитетната Европейската и Световната гръбначна асоциация „АОSPINE” International - доц. д-р Васил Каракостов.
В категория за Цялостен принос в развитието на медицината номинация получи хирургът акад. Дамян Николов Дамянов. Той е университетски преподавател и лектор с повече от 45-годишен стаж. Хирург с над 45-годишен стаж. Консултирал над 55 хиляди български и чуждестранни граждани и оперирал близо 10 000 от тях.
Неврохирургът д-р Славомир Кондов, получи заслужена номинация от Медицинските Оскари. Наред с международните си и национални постижения в областта на неврохирургията, д-р Кондов е запален по бойните изкуства и е автор на две стихосбирки. В момента е началник ІІ-ро Неврохирургично отделение и началник Операционни зали в УМБАЛ” Света Анна”- София. Сред номинираните е и младият професор д-р Георги Чернев - завършил медицинското си образование в Американския университет „Бенджамин Франклин” в Берлин, той е сред примерите за успешни български лекари, избрали да работят на родна земя, въпреки неустоимите предложения от болници в Западна Европа.
Второто издание на годишните награди  NATIONAL MEDICAL AWARDS 2016  ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Освен Български лекарски съюз, партньор на събитието стана и Национална пациентска организация, както и Националното сдружение на общопрактитуващите лекари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване