10/04/16 04:56
(http://www.klassa.bg/)

Клиенти изтеглиха милиарди от Дойче банк

 Клиенти на Дойче банк, сред които няколко големи и влиятелни хедж фондове, са започнали да изтеглят милиарди долари от банката на фона на опасенията за нейната стабилност и на техните експозиции в кредитната институция, съобщиха източници, близки до клиенти на банката, цитирани от ”Уолстрийт Джърнъл” и от агенция Блумбърг.
Редица фондове са предприели стъпки за изтегляне на ценни книжа или парични средства от най-голямата немска банка, като според тези източници става въпрос за AQR Capital Management LLC, Capula Investment Management LLP, Citadel LLC, Luxor Capital Group LP, Magnetar Capital LLC и Millennium Management LLC.
Изданията посочват, че сумата на наскоро изтеглените активи или на заявките за теглене на средства вече е достигнала милиарди долари, въпреки че според анализатори това е една малка част от стотиците милиарди в баланса на банката, тъй като Дойче банк има бизнес, разполагащ с клиентски депозити в размер на над 600 млрд. долара.
Тази информация предизвика нов солиден спад на акциите на немската банка, които се сринаха с 9,1% към поредно в последните дни историческо дъно.
Това накара Дойче банк да направи изявление, в което посочи: Нашите търговски клиенти са сред най-опитните инвеститори в света. Ние сме уверени, че по-голямата част от тях имат пълно разбиране за нашата стабилна финансова позиция, за сегашната макроикономическа среда на фона на течащите съдебни спорове в САЩ и за напредъка, който правим с провежданата от нас стратегия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване