10/05/16 05:35
(http://www.klassa.bg/)

До седмица решават за наследяването на данъците

 В рамките на следващата една седмица ще се вземе най-доброто решение относно наследяването на данъците, стана ясно от коментар на финансовия министър Владислав Горанов по време на заседанието на Тристранката. Поводът са критиките на синдикатите заради последните законови поправки, които предвиждат наследниците да подават данъчна декларация за доходите на своите роднини покойници.
Горанов обясни, че идеята на това предложение е да се въведе по-добър ред, тъй като в момента наследниците се сблъскват със сложна процедура по ревизия и даде да се разбере, че темата ще продължи да се обсъжда.
Междувременно на заседанието работодатели и синдикати за пореден път се скара за осигурителните прагове. Бизнесът бе категоричен, че няма да има споразумение. Васил Велев от АИКБ обясни, че вече имат откази от над 60 сектора в икономиката и на ден пристигат по два   - три. Бизнесът възрази и срещу класовете за прослужено време, които се начисляват върху заплатата. Така според Велев минимална заплата за догодина не е 460 лева, а скача на 516 лева.
Работодателите и синдикатите бяха единодушни относно данъчните поправки, предлагани от кабинета. Някои от браншовите асоциации искат обаче въвеждането на електронната данъчна декларация да стане поетапно, особено за обикновените граждани. Идеята им е вместо с ел.подпис, те да ги подават със специален код. Всички са съгласни с предложението за намаляване на прага за кешовите плащания до 5000 лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване