10/05/16 05:28
(http://www.klassa.bg/)

Чакаме 15% ръст на туристите догодина

 Ръст на туристите с 10-15%, които ще посетят страната ни през следващата година, предвижда Калин Драганов член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти пред БНР.

Според него увеличението на туристите от 15-20% през това лято е напълно реално и се дължи основно на геополитическата ситуация и отлива на туристи от Турция. Драганов сподели, че е напълно реалистично да се очаква ново увеличение на чуждестранните туристи, тъй като туроператорите отново ограничават програмите си за Турция, Египет и Тунис.

По думите му кризата в Турция, от която България и други дестинации се възползват в момента, са само временно явление. За да задържи вниманието върху себе си за по-дълго, страната ни трябва да акцентира върху рекламата, подчерта още Калин Драганов.

„Предлагаме много добър стандарт на културен туризъм. Първо, добри хотели, добри екскурзоводи, добър автопарк – на добра цена. Туристите се връщат. Те казват, че България им стои на първите места по качество на обслужване“, бе категоричен експертът.

Изходящият туризъм на България също бележи също сериозен ръст, заяви председателят на туроператорите Байко Байков:

„Пазар номер едно за този сезон съвсем очаквано се оказа Гърция. През 2015 г. Гърция регистрира над 1 млн. български туристи. През тази година се очаква те да бъдат повече. Извън Балканите българите потърсиха варианти за морска почивка по европейските плажове“, каза председателят на асоциацията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване