10/06/16 05:30
(http://www.klassa.bg/)

В София каца най-големият пътнически самолет Airbus A380

 Най-големият пътнически самолет Airbus A380 пристига в София на 16 октомври, съобщи регионалният директор на Lufthansa за България Александър Толвет. Машината е на два етажа и разполага с 509 места в четири класи. Lufthansa има 14 машини от този модел, базирани във Франкфурт. „Летище София е абсолютно приспособено за кацането на този тип самолет“, заяви пилотът Марио Бакалов, който ще управлява машината при първия й полет до България.

Lufthansa Technik в София скоро ще е най-голямото подразделение на дружеството извън Германия, обясни изпълнителният директор на компанията Даниел Хофман. В района на летище София, където се намират сградите на предприятието за ремонт и техническа поддръжка на самолети, вече е започнало строителството на нов хангар, който ще бъде най-големият на Балканите и ще може да обслужва от един до три самолета едновременно, каза той. В момента служителите на софийския клон са 1000, но предстои да бъдат наети още 300.

От централата в Германия към София са пренасочени част от дейностите като логистика, планиране, IT и инженерни услуги, уточни Хофман. Инвестицията в разширението е 25 млн. евро за инфраструктура, плюс още 5 млн. евро за обучение на персонала. Строителните работи е планирано да приключат в края на лятото на 2017 г. До момента в българската база са инвестирани 40 млн. евро.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване