10/07/16 05:55
(http://www.klassa.bg/)

Логистична компания взе сертификат за инвестиция от 30 млн. лева

 Министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи два сертификата за инвестиция клас А, съобщи пресцентърът на икономическото министерство.

Сертификат за инвестиция клас А получи базираното в Севлиево „Хамбергер България“ ЕООД за разширяване на производственото си портфолио с нови продуктови линии и изграждане на логистичен център в града.

„Инвестицията по този проект е достигнала близо 30 млн. лева с осигурени 164 нови работни места, поясни изпълнителният директор на „Хамбергер България“ Николай Петров. Българското дружеството е единственото от групата „Хамбергер“, което е изнесено извън Бавария. Към момента инвестициите им възлизат на над 80 млн. лева като във фирмата работят около 4000 човека. 

Сертификат за клас А получи и проектът на „Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън“ за разширяването на дейността на българския център за споделени услуги, който централизирано предоставя дейности в областта на финансите и човешките ресурси на предприятията в групата на "Кока-Кола ХБК". Стойността на проекта е близо 1,1 млн. лева и предвижда откриването на 164 нови работни места.

Според Лукарски връчването на тези два сертификата е важен индикатор за доверието на инвеститорите в предвидимостта на бизнес средата в България.

Той напомни, че повишеният инвеститорски интерес се потвърждава и от броя на сертифицираните проекти по Закона за насърчаване на инвестициите. От началото на годината до момента са сертифицирани 12 проекта на обща стойност близо 245 млн. лв., което е с почти 115 млн. лв. повече от същия период на 2015 г. Очаква се разкриването на 3400 работни места.

Лукарски посочи още, че през 2015 г. преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в страната възлизат на 1,6 млрд. евро. , което е най-високият отчетен размер на ПЧИ след 2009 г.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Бойчо Попов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване