10/13/16 05:28
(http://www.klassa.bg/)

Само обществени сгради поискали по-рано парно

 Основно обществени сгради са поискали в последните дни по-ранно пускане на парното в София, съобщиха за „Моинитор” от столичната топлофикация.

Най-много са детските градини - 62. По 12 са посолствата и училищата, имащи вече централно топлозахранване. От болниците 11 са поискали по-ранно включване на парното. С топло от теца са вече и 27 офисни сгради. От жилищните потребители парното е пуснато предсрочно само 7 абонати, но те са главно еднофамилни къщи или малки кооперации с по няколко апартамента, уточниха от столичната топлофикация.

От софийското парно заявиха още, че до края на седмицата не се предвижда пускане на централното топлоснабдяване на всички клиенти. Причината е, че до събота се очакват по-високи температури. Най-късно в понеделник ще стане ясна точната прогноза за другата седмица и тогава ще вземем решение кога ще се пуска парното, обясниха за „Монитор” от „Топлофикация-София”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване