10/15/16 08:33
(http://www.klassa.bg/)

Борисов към РБ: Или сме заедно, или не

 

Реформаторите и ПФ препотвърдиха подкрепата си към кабинета след ултиматума на премиера, отрязаха Радан

Вторник ще е ден разделен. Това е предупредил премиерът Бойко Борисов министрите от РБ и шефовете на групата в парламента на заседанието на МС, което стартира привечер, разказаха присъстващи на срещата. Или сте управляващи, или сте опозиция. Не може в МС да сте коалиция, а в парламента опозиция. Всичко си има предел. Или сме заедно, или не, обърнал се премиерът към тях, визирайки действията както на министрите и лидери на партиите от РБ, така и на депутатите от блока, които разкритикува по-рано през деня, наблягайки на сближените им позиции с БСП и ДПС и нападките им към ГЕРБ, свързани с разписаните в ИК правила. Тогава Борисов каза, че на евентуалното извънредно заседание на НС във ворник, при гласуванията ще проличи кой кой е.
На сбирката в МС Борисов цитирал изказвания на представители от РБ по негов адрес: "Страх ли те е Лукарски? Пиле шарено ли съм Москов? Кунева искаш ли, да спра парите на учителите, след като ги давам предизборно?".

Самата Меглена Кунева декларирала подкрепата си към Борисов и се разграничила категорично лидера на ДСБ Радан Кънев, който поиска оставката му. Имаме проблем в РБ, тъй като някои от нашите колеги са опозиция, подчертала тя, визирайки очевидно Кънев.

Премиерът бил категгоричен, че няма да позволи повече ГЕРБ да търпи негативи за сметка на останалите. Борисов се възмутил, че коалиционните му партньори освен на изборна тематика, се заиграват на гърба на ГЕРБ с бежанската тема.

Прав сте г-н премиер, поведението ми е изключително безотговорно. Аз знам усилията ви за бежанците, опитал да се оправдае от своя страна военният министър Николай Ненчев.

След срещата в МС здравният министър Петър Москов коментира: „Не сме говорили нито за брак, нито за развод. Както ГЕРБ, така и РБ и ПФ препотвърдиха подкрепата си към кабинета. Винаги, когато има кампания, има и напрежение. То обаче не бива да излиза извън рамките на добрия тон.“.

Има известно влошаване на комуникацията между формациите в коалицията, ще положим усилия да я подобрим. България е изправена пред изключително тежка ситуация и няма да я тласнем към предсрочни избори, каза от своя страна зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване