10/17/16 05:17
(http://www.klassa.bg/)

Време за раздяла

 Реформаторите съвсем се оплескаха. Един ден искат оставка редом с червените, след това техните министри си посипват главата с пепел и се кълнат във вярност, накрая партиите им пак запяват същата песен - искат избори напролет. В същото време нито министрите им подават оставка, нито партиите им снемат доверието от тях. А, и да не забравяме, че имат свой кандидат за президент.
Всъщност това, което правят, напълно отговаря на сбърканото поведение на Радан Кънев, възпитаникът на Иван Костов. Въпросът е защо другите лидери му се връзват и дали това не е поредния рекет за нови облаги.
Изводът е, че не е нужно да се разгадават обърканите им действия. Същественото е, докога управляващите ще ги търпят. Ако са смятали, че министрите на реформаторите ще са дежурните боксови круши за отклоняване на вниманието, то това вече е контрапродуктгивно. Вижда се,  кой клати лодката. И това не е само опозицията в лицето на БСП.
Разбира се, "отрочетата" на Лаборанта пенсионер от Драгалевци, доскоро не бяха така щумни и предпочитаха да действат подмолно, така, както издигнаха свой кандидат за президент. Сега обаче е видно, че правителството няма дясната партийна подкрепа и коалиционните министри вече са в частно качество. Което прави съвместното управление безсмислено. Правилата в политиката изискват друго - тези министри да бъдат оттеглени и кабинетът да бъде преформулиран. Колкото повече това се бави, толкова по-трудно ще се управлява в червено-синята мъгла  Отговорът е в ръцете на ГЕРБ. Те трябва да решат кога да се освободят от  тези, които вече и на думи и на практика искат властта редом с червените.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване