10/18/16 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Бивш полицейски шеф се разболя преди да го заковат с нови обвинения

 Бивш полицейски шеф се поболя преди от окръжната прокуратура в Пловдив да го заковат с нови четири обвинения. Екс началникът на полицията в Асеновград Димчо Темелков е трябвало да се яви в понеделник пред следователи от окръжната следствена служба, за да разбере в какво още го обвиняват, но внезапно го е покосила болест, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

Темелков и колегата му от районното в Първомай Васил Налбантов бяха задържани в средата на септември 2015г. по подозрение, че не са разследвали жалби на граждани и че са прикривали извършители на престъпления. До момента в разследването са били разпитани над 150 души и били изготвени различни експертизи. Според следователите от 13 март 2014 г. до 13 юли 2015 г. в Асеновград Темелков не е регистрирал, не е провел оперативно-издирвателна дейност, не е извършил проверка и не е докладвал материалите в Районна прокуратура-Асеновград по общо 18 подадени жалби и заявления от пострадали граждани за извършени измами, престъпления против личността, закани с убийство, изнудване, блудства, грабежи, кражби, хулиганства, телесни повреди, притежаване на огнестрелно оръжие без разрешително, противозаконно лишаване от свобода и др., съобщиха от прокуратурата. Оттам уточниха, че Темелков е съставил отчетни документи, според които от 24 ноември 2014 г. до 3 юли 2015 г. в РУ на МВР-Асеновград са били получени с 15 жалби по-малко за сигнали за телефонни измами, кражби, грабежи, блудства, хулиганства, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и др.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване