10/24/16 12:32
(http://www.klassa.bg/)

Банско влезе в най-добрите ски курорти за зимата

 The Telegraph анализира всички данни на зимните курорти от миналия сезон, за да помогне на читателите си да вземат правилното решение къде да прекарат зимната си почивка, пише Economic.bg

С 340 км писти и 55 км –предизвикателен терен извън писта първото място в списъка заема австрийският Санкт Антон ам Арлберг. Той много често попада в топ 5 на най-добрите курорти в Алпите.

Второто място е за Шамони (Франция), където през 1924 г. се провеждат първите Зимни Олимпийски игри.

Третата позиция също е зафренски курорт - Вал д'Изер със ски зона от 300 км и 94 лифта той предлага високо качество, сигурен сняг, както и терени за начинаещи и напреднали. В челната десетка седем от ски курортите са във Франция.

Четвъртото място отново е за френските Алпи и курортът Лез Арк, следван от Морзин, Франция.

Шестото място е за Швейцария и най-голямата и ски зона Вербие. Любимият луксозен курорт на всички и ски столицата на Европа Куршевел заема 7-то място в класацията. Има много причини всички да обичат Мерибел, построен в стила на австрийските дървени хижи, зеленина и приятелска атмосферата, което го отрежда на 8-то място.

Тин, Франция е на 9-то място, предлагайки комбинация от завидна снежна покривка и разнообразие от впечатляващи терени. Челната десетка затваря Италия и един от най- сигурните снежни дестинации Червиния.

В класацията на Telegraph тази година попада и българският ски курорт Банско. Той се нареждана 19-о място от 20-те най-добри места за ски по света. За Банско британското издание пише, че е разположен в Национален парк Пирин и модернизиран през 21-ви век с монтаж на модерни лифтове и изграждането на много нови жилища. Курортът става все по-популярен сред британските скиори, благодарение на своята висока стойност в сравнение със западноевропейските курорти и това е идеалното място да се научите да карате ски, добавя The Telegraph.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване