10/25/16 05:02
(http://www.klassa.bg/)

Дончева агитира незаконно от спирки, грози я глоба до 500 лева

 Лидерът на „Движение 21“ и кандидат за президент Татяна Дончева агитира незаконно за себе си от афиши, разлепени на спирки в София. Сигнал за нарушението е подал Столичния инспекторат до районната избирателна комисия, която от своя страна е отнесла казуса до ЦИК заедно и със снимков материал като доказателство.
Според заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова разлепянето на предизборни материали в превозните средства на обществения транспорт, както и на спирките е изрично забранено. Глобата за нарушителите е от 50 лв. до 500 лв. Разрешените места за постери и плакати в София на кандидат-президентите са общо 199. Партиите могат да поставят агитматериалите си най-вече на афишни колони и табла, на общински сгради, използвани за клубни дейности и на огради.
В кампанията за предстоящите президентски избори до момента формациите не са се впуснали в традиционната си гореща плакатна война, като почти липсват сигнали, с които кандидатите да се топят един друг за неправомерно разлепени агитматериали. Все пак в РИК-Бургас например „Движение Гергьовден“ са сигнализирали за незаконно разпространение на агитационни материали в полза на Румен Радев. В Ловеч пък има жалба, че на официалния сайт на общината е имало статия с информация от предизборно мероприятие на Цецка Цачева, като на снимката зад нея се виждал голям плакат с квадратче с номер 17. Във Видин пък е постъпил сигнал, че на предизборен митинг на Цачева са били доведени организирано и ученици, но след проверка на случая жалбата е била отхвърлена.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване