10/25/16 05:17
(http://www.klassa.bg/)

Допълнителен данък за имотите над 600 000 евро

 Допълнителен данък за имотите на стойност над 600 000 евро се въвежда в Португалия от началото на следващата година, пише Yahoo News, като се позовава на AFP. Средствата от налога, който ще бъде в размер на 0,3% от данъчната оценка на имота, ще отидат за изплащане на пенсии. Властите в иберийската страна се надяват годишно от него да събират допълнително в хазната по 160 млн. евро.

Асоциацията на собствениците на жилища в Лисабон (ALP) определи въвеждането на допълнителния данък безпрецедентна фискална атака срещу сектора на недвижими имоти. От браншовата организация напомнят, че наскоро властите увеличиха налозите и за жилищата с южно изложение.

Според местни експерти новата мярка за пълнене на бюджета ще засегне основно чужденците, кандидати за „златна виза”, за които се изисква да направят инвестиция от поне половин милион евро и така да получат право на постоянно пребиваване в страната. От започването на програмата досега от нея са се възползвали основно бразилци, китайци и руснаци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване