10/25/16 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Панелките за 2 години поскъпнаха с 21%

 За последните 2 години средната цена на квадратен метър панелка в Чехия се увеличи с 21% до почти 1260 евро, пише CZ News.info. Местни брокери казват, че търсенето на този тип апартаменти от времето на соца е голямо и в някои градове като Злин вече няма какво да се продава в сегмента. В момента на сделките с панелните апартаменти се пада половината от покупко-продажбите на жилища в Чехия. Тухлените и новите апартаменти общо имат дял от 30 на сто. За същото време новопостроените жилища са увеличили цените с 14,3 на сто, уточнява сайтът.

Според посредниците от агенциите за недвижими имоти, ако темпът на поскъпване на панелките се запази, след 3-4 години може да се очаква те почти да се изравнят със старите тухлени жилища и новопостроените.

Причина за нарастването на цените на апартаментите в Чехия са евтините ипотеки, които отпускат банките. Експерти от CRRE прогнозират, че за 2016 г. инвестициите в имоти в Чехия ще достигнат рекордните 3 млрд. евро.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване