10/26/16 04:40
(http://www.klassa.bg/)

Почти всички секции зад граница са непопълнени

 Почти всички секции зад граница са непопълнени. Това става ясно от едно от последните решения на ЦИК. Само четири секции в чужбина от общо 307 са в пълен състав, други четири са без председател, а две без секретар. Две от пълните секции се намират в Брюксел, а останалите две в гръцката столица Атина. Всички останали секции към момента имат назначени само по един , двама или трима членове. 

Изборният кодекс задължава комисията да публикува на своята интернет страница свободните места, които са останали вакантни след консултациите между партиите. Сега сдруженията на българите зад граница имат възможност да предложат свои представители за тези места. Вакантните позиции трябва да бъдат запълнени до 29 октомври, когато е крайният срок секциите да бъдат окомплектовани. 

Отделно от това по предложение на външно министерство са регистрирани двама международни наблюдатели за вота от Централната избирателна комисия на Литва. Освен тях има и други трима души от Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване