10/28/16 04:09
(http://www.klassa.bg/)

Уволнения заради спорния строеж в Бистрица

 Един чиновник ще изхвърчи, а още два са пред заплахата да бъдат уволнени, като служители на поземлената комисия заради спорния строеж в село Бистрица. Там хората се възпротивиха и спряха бетоновозите, които според тях започват наливането на основите на незаконна сграда. По конкретния сигнал назначихме проверка, която във вторник Инспекторатът приключи. Тя установи, че има нарушения в цялата процедура и документация, с която е извършено възстановяването на този земеделски имот. Процедурата тръгва от 1992 г. и приключва до ноември 2012г., когато е извършено това възстановяване, обясни министърът на земеделието Десислава Танева, която се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова.

Тя съобщи, че директорът на поземлена комисия в Панчарево ще бъде уволнен дисциплинарно, защото е заемал този пост и през 2012 г., когато е възстановен имота. Има още двама чиновника, чиито подписи са на документите. Единият най-вероятно ще бъде отстранен, но другият е жена, която в момента е в майчинство. Освен това юристите ще предприемат действия решението да бъде обявено за нищожно.

Всички служби, които имат отношение по случая в селата Бистрица и Панчерево са сезирани и работят много активно, каза Фандъкова. Тя уточни, че вчера главният архитект на Столична община Здравко Здравков е внесъл протест в прокуратурата срещу разрешението за строеж на терена в Бистрица.

Освен това двете институции ще работят съвместно за подобряване на взаимодействието между поземлените комисии и общинските администрации.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване