10/29/16 19:10
(http://www.klassa.bg/)

ЗЛОВЕЩИТЕ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ НА САЩ ЗАПЛАШВАТ ДА ЛИКВИДИРАТ СВЕТА

 Миналия понеделник премиерът на Ирак Хайдар ал-Абади заяви за началото на военна операция за освобождаването на Мосул от Ислямска държава. В същия ден иракските въоръжени сили, кюрдските части, а също шиитските и християнските опълченци започнаха настъпление към град Мосул.

 

Мосул, северната столица на Ирак, по много неща прилича на Алепо, втората столица на Сирия. И в двата града живеят милиони хора, но за завзети от терористите, и в двата случая правителствени войски се опитват да ги освободят.

 

Но при Алепо САЩ и техните сателити правят всичко възможно, за да спрат настъплението на правителствените войски, докато при Мосул — всичко, за да изглежда настъплението като операция на коалицията, начело на която са САЩ.

 

В навечерието на настъплението на иракската армия към Мосул президентът на Русия Владимир Путин, отговаряйки на въпроси на журналисти по време на срещата в Гоа, обърна внимание на сходството и едновременно на различието в двете почти огледални ситуации.

Американский спецназ в сирийской провинции Ракка. Архивное фото

 

«Ние, разбира се, сега можем да кажем на партньорите ни, че в Мосул също има голям брой мирно население, стотици хиляди хора, и използването на авиацията и артилерията е много опасно от гледна точка на вероятните жертви», — отбеляза Путин.

 

Независимо от това, Държавният департамент, следвайки политиката си на двойни стандарти, предпочита и до днес да не забелязва явната двусмисленост на ситуацията.

 

Възниква въпросът: в какво е разликата между ситуациите в Алепо и Мосул? Кой е източникът на двойните стандарти, видни и с невъоръжено око?

 

Да, ситуациите в двата града са огледални. Разликата е само в това, че ако в първия случай (в Мосул) настъплението срещу ИД се води от войска, лоялна на САЩ, то във втория — от «отвратителния» Асад.

 

В първия случай сред «защитниците» на Мосул няма от т.нар. «умерена опозиция», т.е. верните слуги на САЩ, които не се различават по нищо от ИД, но независимо от това са свързани с американските военни.

 

В Алепо правителствените сили се налага да се бият на живот и смърт с някакви терористични «джибри», в които Държавният департамент вижда наличието на «умерени главорези», но упорито не желае да ги идентифицира.

 

На снимката: Иракската армия настъпва към Мосул.

 

Третата разлика между двете ситуации е в това, че в операцията срещу терористите в Алепо участва Русия.

 

Там, където участва Русия, не трябва да има победи на проруските сили, дори ако войната се води против самите престъпници.

 

Т.е. според логиката на Запада, САЩ и техните съюзници следва да подкрепят която и да е сила — дори да са терористите от ИД или бандеровците от Украйна, която води борба срещу Русия.

Зловещо.

На тази лудост трябва да се сложи КРАЙ!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване