11/01/16 06:13
(http://www.klassa.bg/)

Логистичните имоти ще са най-добрата инвестиция в Европа в предстоящата година

 Над две пети (44%) от фокусираните върху недвижими имоти институционални инвеститоривярват, че логистичният сектор ще представлява най-голямата инвестиционна възможност в сектора на имотите в Европа през следващите 12 месеца, сочи ново проучване на BrickVest,цитирано от PropertyWire.

37% подчертават нетрадиционни сектори като старчески домове за подходяща инвестиция, а 33% вярват, че жилищните имоти ще бъдат най-добрата инвестиционна възможност. Проучването показва, че една четвърт (27%) предпочитат центровете за търговия на дребно и търговските центрове, а 20% - офисите и хотелите.

Проучването е показало, че всеки пети би навлязъл в инвестиционните възможности на европейския пазар за бизнес недвижими имоти чрез платформа за преки инвестиции като BrickVest. Водещи обаче са инвестиционните фондове за недвижими имоти (Real Estate Investment Trust, или REIT) като 67% от институционалните инвеститори биха ги използвали.

Проучването разглежда и факторите, които са спрели инвеститорите да инвестират в търговски недвижими имоти в миналото. 44% подчертават, че процесът е бил твърде бавен, а според една трета причината е била липсата на ликвидност на пазара, която е вследствие на неефективен вторичен пазар.

На въпрос какво са искали да постигнат с инвестициите си чрез платформата, ликвидността е била основният фокус. Мотивацията на над една трета – 36%, пък е била редовна печалба.

Проучването на BrickVest показва още, че институционалните инвеститори вярват, че най-голямото предизвикателство пред европейския пазар за бизнес недвижими имоти през следващите 12 месеца ще бъде несигурността около Brexit, като тази причина е посочена от 63% от респондентите. Други 38% от институционалните инвеститори смятат, че бавният глобален икономически растеж ще бъде най-голямото предизвикателство пред европейските инвеститори в бизнес имотите. Според 32% пък появата на балон при имотите ще бъде най-голямото предизвикателство.

 

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване