11/03/16 05:46
(http://www.klassa.bg/)

От 2017 г. Кипър премахва данъка върху недвижимите имоти

 Собствениците на имоти в Кипър, които платиха дължимия за тях данък за 2016 г. в срок до 31 октомври, получиха 75% отстъпка от сумата, т.е. те внесоха в хазната само 25% от миналогодишното си облагане. От 1 януари 2017 г. данъкът върху имотите в Кипър се премахва. От 1 ноември тази година пък започва пълното прилагане на новата, облекчена схема за получаване на кипърско гражданство от чужденци при направени от тях инвестиции в недвижима собственост.

Благоприятните промени в данъчния и инвестиционен режим са сред най-силните стимули, които влияят положително за започналото възраждане на пазара на недвижими имоти в Кипър след сериозния му срив по време на икономическата криза и продължилата 3,5 години рецесия на острова, е общата позиция на правителството и експерти от консултантски агенции в сектора.

Сега е времето да се инвестира в недвижими имоти в Кипър,

обобщи ситуацията председателят на Кипърската асоциация на агенциите за недвижими имоти Маринос Кинигиру, аргументирайки се с постоянния ръст на продажбите и стабилизирането на цените. Тези два показателя заедно с увеличаването на разрешителните за строеж бяха посочени като “положителните знаци през 2016 г., които допринасят за постепенното възстановяване на пазара и показват подобряване на сектора” в последния доклад на KPMG. Според одиторската компания връщането на доверието на инвеститорите на пазара на имоти в Кипър се очаква да продължи и през следващата година.

Спукването на имотния балон бе сред най-тежките удари, които Кипър понесе по време на икономическата и финансова криза. Бумът на пазара на жилища в страната достигна своя връх през 2008 г., след голяма кредитна експанзия през 2006 – 2008 г., която доведе до изключителното разрастване на сектора на недвижимите имоти. Непрекъснатото им поскъпване създаде фалшиво чувство на сигурност в кипърските банки, което предизвика последващо влошаване на кредитните им портфейли. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване