11/04/16 18:46
(http://www.klassa.bg/)

Лектор на световно ниво представя последните тенденции в успешната комуникация пред български студенти

 Курс по Бизнес комуникации представя на магистрите от „Бизнес анализ и ERP решения“ във Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) последните тенденции в процеса на успешната комуникация. Освен задължителните техники, свързани с писмена, вербална и невербална комуникация, студентите получават бързо-резултатни техники от невро-лингвистично програмиране (НЛП), коучинг, а също и специфични презентационни умения, които ги превръщат в убедителни и уверени комуникатори и презентатори.

Динамичната бизнес среда изисква от нас да сме будни и осъзнати за заобикалящия ни свят. Практическата насоченост на курса се изразява в това, че обучаваните са силно изкушени и мотивирани да започнат използването на всички представени техники и умения веднага. Приложимостта е валидна не само в бизнес средата, но и в личните взаимоотношения и комуникация. А кой не би желал комуникацията му да е по-успешна и да води до желаните от него резултати лесно и без усилие във всички сфери?

Курсът по Бизнес комуникации се води от доц. д-р Даниела Илиева-Колева  - професионален  консултант по бизнес етикет и международен протокол. Нейният профил включва богат опит в бизнес комуникацията, интеркултурна комуникация и презентационни умения.

Според доц. д-р Даниела Илиева-Колева най-често срещаните трудности са свързани с нежелание за разбиране на отсрещната страна, а това най-често е проблем на егото и на подхода тип „аз съм най-важен“. Студентите, преминали курса по Бизнес комуникации знаят, че за успешна комуникация, ние трябва да се превърнем в хамелеони. Това не означава да забравим кои сме и да се напасваме сляпо към другия, а за събуждане на сетивата, чуване на наказаното, виждане на невидимото, „усещане“ на ситуацията по начин, който позволява да сме няколко хода напред. Други знания и умения, които студентите получават, са свързани с по-добро разбиране на човешката природа, на начина, по който функционира мозъкът, а също и причинно-следствената връзка между анатомични и когнитивни процеси.

„Събуждане е думата, която отразява най-силно знанията и уменията, представени в курса по Бизнес комуникации в магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“. Студентите осъзнават, че комуникацията има съвсем друго измерение, когато сетивата, които всички ние имаме, са събудени. Не се изисква нищо повече освен използване на природните ни дадености, а именно използването на визуална, аудиална и кинестетична система, както и силата на интуицията, която всички ние притежаваме. Човешкият потенциал е неограничен и всички ние разполагаме с ресурси, за чието съществуване често не подозираме“, разказа още доц. д-р Даниела Илиева-Колева.

Правилната и убедителна комуникация е желана от всеки сила. Ние комуникираме на много нива ежеминутно и убедеността, че комуникационното ни послание е изпратено успешно спрямо аудиторията, води до самоувереност и съответно убедителност. А самоуверените и убедителни комуникатори са тези, които успяват да постигнат успешна комуникация. Доц. д-р Даниела Илиева-Колева често казва на студентите, че „смисълът на посланието е в обратната връзка, която получаваме“. Ако получим отговор и обратна връзка, показващи, че посланието ни е разбрано така, както сме искали да бъде разбрано, значи сме постигнали успех.

 

Повече за магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“

Магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата) и други. Студентите ще имат възможност да се запознаят с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици. Ще бъдат засегнати също и други важни научни сфери като счетоводство и финанси, икономика и т.н. Лектори ще бъдат представители на някои от най-успешните български фирми от сектора – ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН, консултанти от водещи международни ERP компании, както и утвърдени преподаватели от ВУЗФ. Студентите ще получат възможност за стаж, както и за работа в бранша.

Сайт на магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“:  http://erp.vuzf.bg/

 

Повече за доц. д-р Даниела Илиева-Колева 

Доц. д-р Даниела Илиева-Колева е професионален консултант по бизнес етикет и международен протокол.

Тя е и сертифициран Мастър практик по Невро-лингвистично програмиране, както и сертифициран Мастър по коучинг и хипнотерапия. Доцент Илиева-Колева е преподавател в Университета ВУЗФ, в международния факултет на университета Шефилд и в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) в София, България. Дисциплините, по които преподава са Мениджмънт, Стратегически мениджмънт, Организационно поведение, Управление на човешките ресурси, Бизнес комуникации, Бизнес коучинг и Корпоративна социална отговорност.

Тя е експерт по Международен туризъм и мениджмънт в туризма, има бакалавърска степен по Бизнес администрация, магистърска степен по Маркетинг, доктор е по Икономика и доцент по Администрация и управление. Нейният профил включва богат опит в бизнес комуникацията, интеркултурна комуникация и презентационни умения (говорене пред публика). Доцент Илиева-Колева е редовно канена като гост-лектор на различни академични и бизнес събития.

Даниела Илиева-Колева е изпълнителен директор на Фондация „Право и интернет“. Тя е и основател на менторската програма Euromentor. Сред клиентите й са национални и международни организации, както и публични фигури.

Други нейни проекти включват рубрика в списание GoBio и сайтът Motivate.bg.

Сайт на доц. д-р Даниела Илиева-Колева: http://daniela.bg/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване