11/05/16 20:37
(http://www.klassa.bg/)

Хиляди протестират в Австралия: Искаме бежанци!

 Около 5000 души се събраха днес в Сидни, за да протестират срещу политиката на Австралия да държи бежанците и търсещите убежище в центрове извън страната, предаде ДПА, цитиран от dnes.bg. Около 1600 души в момента се намират в управлявани от Австралия приемни центрове на острови Науру в Тихия океан и Манъс в Папуа-Нова Гвинея.
Центровете са създадени, след като австралийското правителство реши през 2013 година, че няма да обработва документите на тези хора в Австралия, пише БТА.

Протестът в Сидни съвпада с митингите, организирани в цялата страна от организацията "Лекари за бежанците", включително в Мелбърн, Хобарт и Кернс.

Само преди седмица правителството обяви, че планира закон, който ще забрани завинаги на всеки кандидат за убежище в Австралия, опитал се да достигне бреговете й с плавателен съд, да посещава страната.

Това би означавало, че дори тези, които в крайна сметка са успели да получат законна виза никога няма да получат разрешение да посетят страната.

С плакати и снимки на бежанци протестиращите в Сидни скандираха лозунги с искания правителството да затвори центровете и да върне търсещите убежище в Австралия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване