11/07/16 07:02
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: ГЕРБ безспорно е първа политическа сила

 "ГЕРБ безспорно има най-силният резултат на тези избори и от всички политически партии се представи най-добре". Това обяви в централата на партията лидерът на ГЕРБ и настоящ премиер Бойко Борисов малко след полунощ. Той подчерта, че разликата между кандидатите, които ще се явят на балотаж следващата неделя, е около 1% и все още не е излязъл крайният резултат от преброяването.
"Всички останали бяха зад коалиции или инициативни комитети, а ние играхме честно. Цецка Цачева и контраадмирал Пламен Манушев направиха добра кампания", категоричен бе Борисов. Той обаче изрази учудване от слабото представяне на коалиицонния им партньор от Реформаторския блок.
"Очаквах повече от реформаторите", обяви Борисов и допълни, че на балотажа ГЕРБ ще търси подкрепа на всички граждани, включително и от тези, дали гласа си за кандидати, които не са стигнали до балотаж, с изключение на БСП, ДПС и ДСБ.
"Получих информация, че 14% от гласовете за Радев са дошли от Реформаторския блок", обяви Борисов, като заяви, че подобно поведение от страна на коалиционния партньор ДСБ не им прави чест. Борисов изрази учудване от това, че ДСБ играят в комбина с БСП и ДПС.
"Много е ясен фронтът БСП, ДПС и ДСБ за съжаление. На втори тур имаме реални шансове за победа, категоричен бе премиерът. Той подчерта, че кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева е много по-подготвен от Радев. Борисов припомни, че ако след балотажа кандатът на ГЕРБ се окаже втори, той ще подаде оставка още на следващия ден след изборите. Според него резултатът на другия коалицонен партньор- ПФ, който издигна кандидат, подкрепен от "Атака" и ВМРО, е получил такъв висок резултат, защото по време на кампанията са обещавали неща, които много добре знаят, че не могат да се случат.
"Ясно е, че със сигурност ще има втори тур. Резултатите още не са окончателни", беше първият коментар на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. По думите й много български граждани са излязли да гласуват късно.
"Обръщам се към всички граждани, които не искат БСП и ДПС да градят бъдещето на българския народ", призова за подкрепа на втори тур Цачева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване