11/08/16 04:43
(http://www.klassa.bg/)

Британското правителство очаква бърз отговор от съда за Brexit

 Британското правителство заяви, че очаква бърз отговор от Върховния съд, където ще обжалва решението на Висшия съд в Лондон да се получи съгласието на парламента, преди да се задейства процедурата по излизане на Великобритания от ЕС, предаде Франс прес.

"Изслушванията във Върховния съд вероятно ще се състоят в началото на декември. Очакваме бързо обявяване на становището му", каза в парламента британският министър за Brexit Дейвид Дейвис, който уточни, че обжалването ще бъде внесено тази седмица.

"Този график остава съвместим с целта ни да се задейства член 50 (от Лисабонския договор) до края на март 2017 г.", който дава начало на процедурата за Brexit, отбеляза Дейвис.

Плановете на Великобритания за напускане на ЕС ще включват гласуване в парламента на закон за адаптиране на законовите норми на ЕС в британското законодателство, каза Дейвис, цитиран от Ройтерс.

"Законодателството на ЕС ще бъде адаптирано в британското законодателство преди момента на напускането ни, давайки сигурност на работниците, предприятията и потребителите. Възнамеряваме това да се гласува от парламента преди приключването на процедурата по член 50 ", каза Дейвис.

Той защити позицията на правителството да се запази "известна степен на поверителност" преди началото на преговорите по Brexit.

Дейвис изтъкна пред депутатите, че ако те изискат минимална позиция при преговорите, тя може да се превърне в максимума, който Великобритания може да издейства в преговорите и може да изложи на риск успеха на преговорите по излизането от ЕС.

 

По статията работи: Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване