11/10/16 05:27
(http://www.klassa.bg/)

Дават още 12 млн. лв. за обход на Габрово

 Допълнителни 12 млн. лв. ще бъдат дадени за строителство на обхода на Габрово. Това реши правителството на редовно заседание. Средствата са предвидени в централния бюджет за финансирането на първата фаза на обиколния път. Проектът предвижда рехабилитация на част от съществуващия път и изграждане на ново трасе с дължина около 13 км. Работите на отсечката започнаха през 2013 г., като финансиране за него се отпуска от оперативна програма „Транспорт“.

Цялостната реализация на проекта, която включва тунел под прохода Шипка, ще осигури една от най-преките пътни връзки между Северна и Южна България по направлението на общоевропейски коридор №9 - Букурещ-Русе-Димитровград-Александруполис.

Правителството промени и решението за отчуждаване на имоти за изграждането на скоростния път между София и Калотина. Изменението обхваща имоти, намиращи се на територията на общините Драгоман, Сливница и Божурище, Софийска област.

Причината за промяната е неправилно посочване на действителните собственици на част от отчуждените имоти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване