11/13/16 06:03
(http://www.klassa.bg/)

POLITICO: ПРИЧИНИТЕ ЗА ПОРАЖЕНИЕТО НА КЛИНТЪН

 Прекалената самонадеяност — това е главната причина, поради която Хилъри Клинтън не успя да победи Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, пише списание  Politico.
Кандидат в президенты США Хиллари Клинтон. Архивное фото

«Причините за поражението на Клинтън ще се обсъждат много години, но по горещите следи една от тях ни отвежда към най-явната от всички останали: нейната самонадеяност. Много голяма самонадеяност. Много години самонадеяност. Хронична самонадеяност», — твърди авторът на статията Тод С. Пурдум.

 

Според него, по време на предизборната надпревара с Тръмп тя е направила същите пропуски, както и преди осем години, когато се бори с другия «новак-бунтар» — Барак Обама.

Кандидаты в президенты США Хиллари Клинтон и Дональд Трамп во время дебатов. 26 сентября 2016 года. Архивное фото

 
Тогава Клинтън се бори за издигането си за кандидат за поста президент от Демократическата партия, уверена, че Обама не може да й бъде никакъв съперник и е допустимо «да не се напряга». В резултат тя не бе подкрепена от Демократическата партия, а Обама стана президент.
 
 
 
В случая с Тръмп: след победата на предварителните избори Клинтън се отказа от визитата си из щатите, които обикновено гласуват за демократите — такива, като Уисконсин и Мичигън. На изявленията на опонента й, че той може да «преправи картата на избирателите», тя се надсмива. В резултат на всичко това в някои «демократически» щати тази безотговорност се превърна за екс-държавния секретар на САЩ в поражение.
 

Клинтън не взе под внимание и знаците, които трябваше да види от страна на Бърни Сандърс. Тогава стана ясно, че дори в рамките на собствената й партия съвсем не всички обичат Хилъри, отбелязва авторът.

 

В края на краищата нейното време още не е дошло, поне с тези промени, които тя би могла да предложи на избирателите си, но така и не успя, от което следва, че ще трябва да почака до по-добри времена, резюмира авторът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване