11/13/16 06:08
(http://www.klassa.bg/)

Столтенберг предупреди Тръмп,че сега не е моментът САЩ да се откажат от НАТО

 Генералният секретар на НАТО отправи драматично предупреждение към новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп: „Да си сам не е вариант нито за Европа, нито за Съединените щати“. В статия за Observer ръководителят на западния военен алианс Йенс Столтенберг заявява, че Западът е изправен пред най-голямото предизвикателство за сигурността му от поколение насам. 
Той многозначително припомня пролятата от съюзниците в НАТО кръв след като са се протичали на помощ на САЩ след атаките на 11 септември 2001 г. и предупреждава, че вместо да се „задълбочават различията“ между 28-те страни-членки, сега е времето да се „възпита каквото ни обединява“ под „силно американско ръководство“. 
В месеците преди да бъде избран за президент, Тръмп описа НАТО като отживелица и повдигна въпроси дали управлявана от него Америка би се притекла на помощ на нападнат съюзник от Алианса. 
„Изправени сме пред най-голямото предизвикателство за нашата сигурност от поколение насам. Сега не е моментът да се поставя под въпрос стойността на партньорството между Европа и Съединените щати“, отбелязва Столтенберг. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване